Socialiseren pups. - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Socialiseren pups.

Opvoeding
Parsons Socialiseren met andere dieren
Rindo en Kyra socialiseren met paarden
socialiseren met paardenOnze Kyra en Rindo in Bos Beerschoten in de tijd dat daar nog paarden en koeien los door het bos liepen. Het was DE ideale plek om honden aan koeien en paarden te laten wennen. Het resultaat na een paar maanden geregeld deze plek bezoeken, is op de video te zien.
Een  Parson Russell heeft de neiging achter alles aan te rennen wat beweegt.  Of dit nu een muis is, een hardloper of een paard, dat maakt een Parson  niets uit. Helaas of gelukkig maakt het de baas wél veel uit. De hond  moet dus al jong leren wat de baas wel normaal vindt en wat niet. Als  pup van 8 weken hebben onze Parsons herhaaldelijk tussen koeien en  paarden gestaan. Wanneer we met de kids naar de dierentuin gingen namen  we de honden gewoon mee zodat zoveel mogelijk "vreemde" dieren gezien en  geroken worden.Door middel van afleiding door met de honden te spelen  (balletje gooien of met een "snoepje" naar het paard toelokken) krijgt  een jonge pup aandacht voor de baas. Deze is dan immers véél  interessanter dan dat vreemde beest naast hem. Veel Kinderboerderijen  laten jonge pups toe om met de dieren te socialiseren. Vraag hiervoor  vooraf om toestemming bij een kinderboerderij. In het filmpje kun je  zien dan onze Parsons (1 jaar en 1½ jaar oud) nauwelijks iets met de  aanwezigheid van de paarden doen. Aandacht voor de baas staat hierin  altijd voorop.
...Attent
Moedig  Nieuwsgierig
Waakzaam
initiatiefrijk...
En, wat de baas aait, dat zal wel goed zijn. Laat de baas echter zien dat hij/zij bang is voor het paard of welk dier dan ook, dan leert uw hond dit ook en zal dan ongewenst gedrag laten zien. Komt er bijvoorbeeld een ruiter te paard aan rennen, trek dan de aandacht van uw hond en ga heel enthousiast een spelletje doen en negeer de ruiter totaal. Loop er ook niet van weg tijdens het spelen. In plaats van een spelletje met de hond doen, kun je ook aan de ruiter vragen even te stoppen om uw hond met hen kennis te laten maken. Blijf wel aandacht voor uw hond hebben en beloon deze af en toe met een hondesnoepje wanneer deze rustig blijft. Aai het paard ook en praat met de ruiter. Hoe langer en hoe vaker het contact, des te beter het resultaat. Til de pup / hond in géén geval op.
rund dieren
Kyra en de grote bruine beer.
beren
Super-interessant en heel belangrijk voor de socialisatie om zoveel mogelijk onbekende dieren te zien. Neem uw hond dus gerust mee naar de dierentuin, wanneer dat is toegestaan, maar laat hem of haar dan niet ontsnappen!
Onze honden tussen de paarden
Terug naar de inhoud