Puppy Checklist - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Puppy Checklist

Puppy  Checklist
Wat moet ik meenemen bij het ophalen van een pup?
Passagier/bijrijder, wanneer u met de auto bent


Halsband en riempje  *
Poepzakjes
Bench of draagtas (doosje kan ook)
Dekentje of (oude) handdoek
Camera
Overige benodigdheden die je thuis klaar moet hebben liggen...
Veiligheid en Confort
Ligbed, mand of kussen
Puppyren of bench
Schoonmaakdoekjes
Speelgoed
Kauwspeelgoed
Apporteerspeelgoed
Touw- en trekspeelgoed
Pluche speelgoed
Training
Beloninkjes
Lange lijn (dun en ± 3 meter)
Puppycursus geregeld
Oude kranten
Voeding
Eetbakjes en drinkbakjes
Puppyvoeding *
Snacks en snoepjes
Voedselcontainer
Verzorging Algemeen
Gereedschapskistje
Nagelschaar (Groot)
Vlooienmiddel/ anti teken
Ontwormingsmiddel
Vitaminen/mineralen
Gebitsverzorging
Hondentandpasta

Vachtverzorging
Hondenshampoo

*   Bij ons Kennel Ravenheights krijgt u;
  • een lederen halsbandje van ons mee
  • voor ongeveer 1 week puppybrokjes mee
  • een klein waterpistooltje

pootjes
Tips bij het kopen van accessoires?
Bedenk dat uw pup de eerste levenstijd (maanden tot een jaar) andere behoeftes heeft dan op latere leeftijd.
Koop dus geen onzinzaken die uw hond op latere leeftijd niet meer gebruikt. Allerlei luxe aangeklede hondenmeubels zien er misschien heel erg uitdagend uit, maar een pup ziet dit anders en heeft het wellicht helemaal niet nodig.
Ook zaken zoals puppytrainer pakketten van tientalle euros per maand liggen in de categorie NIET DOEN!. ECHT WAAR!! EEN KRANT WERKT VEEL BETER (ook op latere leeftijd)
Voor wat betreft beeldvorming: Een pup slaapt net zo lekker in een bench van 39 euro als in een volledig ingericht hondenhok van een paar honderd euro.

Tips
  • In de winkel vindt uw pup alles interessant, dit is een koop-valkuil.
  • Alles wat u aan hondenspeelgoed koopt, is alleen maar interessant, wanneer U de pup hiermee kunt enthousiasmeren. Een pup speelt net zo fanatiek met een oude theedoek met een knoop als met een speciaal trekkoord of trekspeeltje van een paar tientjes. Het ligt dus aan U.
  • Bedenk dat uw pup en hond niet zomaar zelf speelt met een speeltje, ook al lijkt dat wel zo af en toe.
  • Laat de speeltjes exclusief zijn en laat uw pup en hond alleen hiermee spelen wanneer u het aan hem of haar geeft en u SAMEN dan met uw hond speelt. Bent u klaar met spelen, bergt u het speeltje direct weer op. Dat geeft u een hogere status en daarmee luisterd uw hond later beter en vindt uw hond het spelen ook echt veel leuker met u.
  • Laat uw pup en hond niet wegrennen met een speeltje wanneer u met hem of haar speelt. Train uw pup op vroege leeftijd al met een balletje aan een touwtje en haal uw hond als een visje binnen, nadat u het balletje hebt weggegooid. Wanneer de pup bij u is met het balletje, krijgt de pup als wisselgeld, een beloninkje. U hoort bij uw "baasjescursus" (puppycursus) hoe u dat verder uitbreidt of opbouwt tot het apporteren van verstopte sleutels toe.
  • Koop geen spullen die slecht zijn voor het gebit. Dus geen tennisballen, dus ook niet die uit de dierenspeciaalzaak, want in de buitenbekleding zit een glasvezelachtige stof die de tanden als schuurpapier afvlakt. Een ander voorbeeld zijn (gevulde) mergbeenderen, die het tandglazuur doen afbreken, omdat dit botmateriaal vreselijk hard is.
  • Laat uw hond (nogmaals) niet alleen spelen met ballen, pluche beesten etc, want dit leidt altijd tot het kapotplukken van het speeltje of van de ballen. Dit gaat zeker over in het kapot vreten van van alles wat (per ongeluk) op de grond valt of blijft liggen, zoals sloffen of de beer van uw kleinkind.
  • Alleen eetbare kluiven mogen in de bench of op de grond achterblijven, wanneer er niet door de baas gespeeld wordt, of de hond alleen thuis achterblijft.
  • Roestvrijstalen etensbakken van 5-10 euro zijn net zo goed als veel duurdere keramische bakken of in setjes ingebouwde bakken.
  • In dierenspeciaalzaken liggen de prijzen veel hoger dan bij diverse bouwmarkten of internet (zeker ook in Duitsland).
  • Aanbiedingen van hondenbrokken en kluiven bij bouwmarkten zijn (meestal) gebaseerd op uiterste verloopdatum, dus let hier op!.
  • Kijk uit dat u geen speeltjes, zoals pluche beesten, trekspeeltjes etc. koopt die inslikbaar zijn of scherp.
  • Koop bij voorkeur hondenvoeding waar geen kip in zit, dus met bijvoorbeeld lam met rijst op de verpakking. In de kip producten zit voor het overgrote merendeel kippeveren als bestanddeel van kip, met alle resten van Anti-Biotica en ongedierte bestrijdingsmiddelen zoals Fipronil
  • Datzelfde geldt voor alle hondenbeloninkjes en  snacks. GEEN KIP of Kippenbestanddelen dus!
Terug naar de inhoud