Parson als werkhond - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Parson als werkhond

Parsons als werkhond
Politiehond
Africhten Parson Russell terrier

Inderdaad, een groet hond in een klein jasje. In de Verenigde Staten worden parson Jack Russells ook ingezet voor politietaken, opsporing en gebruikt voor militaire doeleinden.
Militaire hond
slangenjager
 slangen controle vliegtuigen
Een USDA inspecteur leidt een Parson Russell Terriër door een slangenzoektocht in en B-52 Bommenwerper.  Uit ervaring blijkt dat speciaal getrainde Parson Jack Russell Terriërs de beste methode zijn om slangen op te sporen in Vliegtuiglaadruimten nog voordat de slangen aan boord komen. Het U.S. Department of Agriculture's Wildlife Services (APHIS) heeft op dit moment zo'n14 terriërs in dienst om slangen op te sporen. De trainingen duren ongeveer 4 maanden, afhankelijk van de hond en zijn trainer. Eenmaal getraind, dan worden ze gebruikt voor uitgaande goederen, maar ook in vliegtuigen die naar vliegdekschepen vertrekken.

Hieronder ziet u een klein stukje uit de geschiedenis van het ras, zoals elders op onze website te vinden is..
Voor meer informatie over de Parson als werkhond, zie hier ga verder
ratten in WO1

<< Foto uit een Brits Tijdschrift tijdens de 1e Wereldoorlog. Terriër gaat voluit achter een rat aan. Bovenaan de foto: "Rattenvangen: Een nieuwe sport in de loopgraven."

belgische honden
Belgische honden met een kanon op een
hondentrekkar tijdens de 1e Wereldoorlog.
Honden werden hiervoor ingezet omdat ze niet
zoveel lawaai maakten als een motorvoertuig uit
die tijd. Ook gaven ze afleiding en gezelschap.
1e wo

<<Een  hond was trouw en waakzaam. Bovendien aten ze afval op en ongedierte. In de 1e  WO werden er op allerlei manieren proeven gedaan met het gebruik van honden.  Bijvoorbeeld voor het opsporen van de vijand, maar ook al als hulphond, om in  het veld verband materialen en medicijnen te dragen en te brengen.
engels loopgraf

Resultaat  van 15 minuten met een paar Jack Russell Terriërs in een loopgraaf.>>
hond
Terug naar de inhoud