Historisch Nederlandse plaatjes
Onderstaande foto's,
Bron en rechten bij: 'Het Geheugen van Nederland'
Bron en rechten bij: 'Het Geheugen van Nederland'
Berta de Baarland en Jan Oele in opvangcentrum Ossendrecht vlak na de watersnoodramp (1953) heet Delphi.
Twee Indonesische jongens en één Indonesische man, met een terrier en twee retrievers,voor een decor in een fotostudio (27 juni 1896), Conclusie; de Witte Terrier kwam niet pas in begin 1900 naar Nederland.
De Nederlanders brengen tijdens de hofreis geschenken naar het hof van de shogun, de militaire leider van Japan. De shogun laat een lijst opstellen met de zaken die hij wil ontvangen, deze afbeelding van een hond is daar een voorbeeld van. De Japanse tekst geeft aanwijzingen over het uiterlijk van de hond. In de eerste helft van de 18e eeuw worden vele exotische dieren naar Japan vervoerd, zoals jachthonden, paarden, vogels, kamelen en zelfs een olifant. De meeste van deze dieren worden daarna in Japan als huisdier of attractie gebruikt.(1785).
Karel De Grote (768-814), voerde nieuwe jachttechnieken in, zoals de nettenjacht, waarbij er andere honden nodig waren, met andere eigenschappen als tot dan toe aanwezig was bij zweet- en zwijnenhonden. Tot de tijd van Karel de Grote wordt er uitsluitend van luidjagende honden gesproken, pas nu treden de vogelhonden voor het voetlicht. Zij zijn zonder twijfel uit de toenmalige ‘brakken’ voortgekomen, waaruit de jagers die honden voor de fok kozen, die van nature konden voorstaan.