Historisch Nederlandse plaatjes - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Historisch Nederlandse plaatjes

Onderstaande foto's,  
Bron en rechten bij:  
'Het Geheugen van Nederland'
Berta de Baarland en Jan Oele  Berta de Baarland en Jan Oele
Berta de Baarland en Jan Oele in opvangcentrum Ossendrecht vlak na de watersnoodramp (1953) heet Delphi.

indonesië

Twee Indonesische jongens en één Indonesische man, met een terrier en twee retrievers,voor een decor in een fotostudio (27 juni 1896), Conclusie; de  Witte Terrier kwam niet pas in begin 1900 naar Nederland.
edo japan
De Nederlanders brengen tijdens de hofreis geschenken naar  het hof van de shogun, de militaire leider van Japan. De shogun laat een lijst  opstellen met de zaken die hij wil ontvangen, deze afbeelding van een hond is  daar een voorbeeld van. De Japanse tekst geeft aanwijzingen over het uiterlijk  van de hond. In de eerste helft van de 18e eeuw worden vele exotische dieren  naar Japan vervoerd, zoals jachthonden, paarden, vogels, kamelen en zelfs een  olifant. De meeste van deze dieren worden daarna in Japan als huisdier of  attractie gebruikt.(1785).

jacht technieken

Karel De Grote (768-814), voerde nieuwe jachttechnieken in, zoals de nettenjacht,  waarbij er andere honden nodig waren, met andere eigenschappen als tot dan toe  aanwezig was bij zweet- en zwijnenhonden. Tot de tijd van Karel de Grote wordt er uitsluitend van luidjagende honden gesproken, pas nu treden de vogelhonden voor het voetlicht. Zij zijn zonder twijfel uit de toenmalige ‘brakken’ voortgekomen, waaruit de jagers die honden voor de fok kozen, die van nature konden voorstaan.
Terug naar de inhoud