Oude Filmpje - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Oude Filmpje

Oude Video's
Tally ho
jachterm
Vossenjacht.
Italiaans filmpje uit 1930 in de buurt van Rome met als titel: 'Tally Ho'! ... wat betekent "Dáár is hij". Iedereen weet dan natuurlijk wel waar het over gaat. Deze term 'Tally Ho!' is afkomstig uit Frankrijk omstreeks 1550. En werd al in 1560 beschreven in een boek van Count Jacques du Fouilloux uit 1560, met de titel: La Vernarie (Kunst van de Jacht). De door de fransman beschreven jacht in 1560 wordt letterlijk overgenomen door George Tumberville die de in het frans beschreven "Bassets" vetaalt naar "Terriers". Hij herschreef het gehele boek in het engels en gaf deze onder zijn eigen naam uit. De kreet "Il est haute" (wat Italianen trouwens net zo uitspreken) vertaald hij naar vertaald hij vertaald hij naar "Tally Ho". In het filmpje zit een close up van een jager die een (Parson) Jack Russell Terrier in zijn tas stop voordat hij te paard gaat, wat een gangbaar gebruik is bij de meutejacht op de vos. Een aantal jagers draagt militaire kleding.
grijze lijn
The Crystal Palace show
Dogshow

The Crystal Palace Dogshow 1932
grijze lijn
Irish Dogshow Ballsbridge 1928
Ballsbridge 1928


Irish Dog Show 1928
Meer dan 2000 bezoekers zorgden voor een record aantal voor The Irish Kennel Club's Show in Ballsbridge.
grijze lijn
Terriërs uit 1931
dogshow terriers


Groepje terriers en een nestje terrierpups uit 1931 tijdens een hondenshow ergens in Groot Brittanië.
grijze lijn
Richmond Dog Show 1925
The Britain's best dogs

Terriërs tijdens The Britain's best dogs at Richmond Dog Show 1925.
grijze lijn
Jack Black Ratcatcher
Ratcatcher

Jack Black was rattenvanger en mollenvernietiger in dienst van Queen   Victoria in het midden van de 19e-eeuw. Black had opvallende figuren in zijn   zelfgemaakt "uniform" gezet bestaande uit een scharlaken bovenjas,   herenvest, en kniebroek, met een grote lederen riem met ingezette   gietijzeren ratten.

Jack Black - Rat Catcher
grijze lijn
Rat Pit
Rathunting

Hij is voornamelijk bekend geworden door het boek van Henry Mayhew's, uit   1851,  "London Labour and the London Poor", waarbij deze schrijver een   aantal Londenaren interviewde en hun leven laat beschrijven, waaronder ook   Jack Black. In hoofdstuk 3, vertelt hij Mayhew over zijn werk en ervaringen   en over een aantal gebeurtenissen die plaatsvonden toen hij bijna stierf aan   een vergiftiging na een rattenbeet.
Ratpit met Jack Russell Terrier
grijze lijn
Prins Bernhard en Princes Irene 1949
Ravenheights

Video:  Prins Bernhard en Princes Irene Foxhunting in Groot-Brittanië 1949
grijze lijn
Princes Beatrix tijdens de jacht
Princes Beatrix jagen


Fragment van een jachtsessie van Princes Beatrix te paard.
grijze lijn
Peter Bellamy the fox jumps over the parsons
peter bellamy


The fox jumps over the Parson's Gate, straight from the Bellamy Family repertoire. The words from a Randolph Caldecott picture book.
grijze lijn
Terug naar de inhoud