Russkaja Mechta Ogneny Oblik (OBI) - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Russkaja Mechta Ogneny Oblik (OBI)

Obi  Russkaja Mechta
dobermann
Obi, werd geboren op 25 januari 2011. Zij is een teefje en komt van Kennel Russkaja Mechta uit Utrecht. Wij hebben met onze parsons veel contact met de Dobermanns van Nadia Timmermans-Kadenko. Onze honden spelen geregeld met haar dobermanns in het park en ze doen niet onder aan elkaar. Wij zagen dat beide rassen veel overeenkomsten hadden, vooral in het spelen, achter een bal aan  rennen en vooral ook de eigenzinnigheid.

Toen er in januari 2011 een nestje bij Kennel Russkaja Mechta (bij ons om de hoek) was, hebben wij besloten om onze roedel te versterken met  Obi. Op 7 mei kwam zei bij ons in huis en het klikte direct tussen de honden. Obi paste zich bijzonder snel aan de andere honden aan en volgde hun op de  voet. Ze vormen met z'n vieren een goed koppel en houden alles in huis goed in  de gaten.
....Guard Dog
Sterk
Vastbijten
Vastberaden
indrukwekkend
Trouw...
...Moedig
Rustig
Kindvriendelijk
Elegant
Hard
Aanhankelijk...
De training van Obi verloopt glansrijk, dat wil zeggen dat zij een grote  werklust heeft en recht op haar doel af gaat. Ze laat zich niet afleiden door andere dobermanns of herdershonden en laat zien dat ze slim is. Ze let goed op  waar mensen zich verstoppen en ze speurt ze razendsnel op om dan vervolgens niet  meer van ze vandaan te gaan.

We moeten wel bekennen dat er nu 's avonds  een ander formaat hond op de bank in onze nek ligt, dan wat wij gewend waren.  Obi is ongelooflijk lief, ook voor de kinderen en ze zal er alles aan doen ons  huis te bewaken. Obi vindt het heerlijk om alle aandacht van de andere honden in huis te krijgen en heeft (natuurlijk) geen enkele moeite om ze aan te kunnen. Alleen onze parsons hebben een gigantisch uithoudingsvermogen, waar Obi soms nog  te kort komt.  
Kennel Ravenheights
Terug naar de inhoud