Nora van 't Runsel (KYRA) - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Nora van 't Runsel (KYRA)

NORA van 't Runsel (Kyra)

Video's van Kyra pijltje


KYRA,  werd geboren op 1 april 2007 in kennel 't Runsel in Biezenmortel.
                                              † 03 november 2020

Ze is een teefje uit een nest van 2 reutjes en drie teefjes. Haar moeder is Esther Vallé Suave en haar opa is Jock van 't Runsel (Vader van Rindo). Kyra's vader is Jelle.

Op 19 mei 2007 haalden we Kyra op en begon voor onze tweede hond de doorstart bij ons thuis. Rindo accepteerde de nieuwkomer probleemloos. Het was een dolle pret die zich voortzet totheden. Kyra is dominanter dan Rindo. Ze is overal eerder bij en heeft een sterke drang om te jagen op alles wat er beweegd.  De prooi is dan ook exclusief voor haar en niemand anders. Toen Kyra  ongeveer 6 maanden oud was, ving ze haar eerste muis en at ze deze in  zijn geheel op. In het bos of weiland is zij, meer nog dan Rindo, op zoek naar haar prooi. Hieronder ziet u (slechts) een aantal jachtresultaten van Kyra. Ze is erg achtaardig in de zin van dat ze veel aandacht nodig heeft. Ze is dol op  spelen  met,... maakt niet uit wat. Een reprimande naar haar toe leidt tot  uitgebreide  onderdanigheid en om je heen draaien en je willen likken.
...Dominant
Nieuwsgierig
Vastberaden
Sterker Groter
"Will to Kill"...
Kyra  kan genieten van uitgebreide massages van haar rug en nek. Kyra kan ook  haar tanden laten zien, wanneer zij dat nodig acht en schrikt dan ook  niet terug voor fysiek grotere honden, zoals een Dobermann of een  Rottweiler.
Maar ook dan weer erkent ze snel dat de ander sterker is, wanneer deze een weerwoord heeft en blijkt eigenlijk haar zachtaardigheid. Behalve wanneer ze een kuil heeft gegraven en ze staat er in, dan is ze onverbiddelijk. Het is dan absoluut haar kuil en daar doet een Rottweiler of Dobermann niets aan. Zou dat dan toch komen doordat ze duits bloed heeft (Jelle)??.
Op 28 september 2008 werpt Kyra haar eerste nestje met 2 teefjes en 3 reutjes. Voor haar (en voor ons) was dit een geweldige ervaring. Ze was uitgesproken voorzichtig, geduldig en lief voor het kroost.
grijs
Moeder van Kyra
parson
Esther
Esther  Vallè Suave

14-03-2005
(Imp. België)
33 cm
 
Stamboom Esther
moeder van Kyra
Vader van Kyra
parson fokker
Jelle
Jelle Bravehearts vom Gelderland
9-07-2005
(Duitsland)
35 cm

Stamboom Jelle
Jelle Braveheart vom GelderlandKyra's Puppytijd 2007
In het nestje van Esther en Jelle bij kennel van 't RunselKyra's afhaaldag 19 mei 2007.
Kyra's Puppytijd paar weken thuis 2007.
Kyra met Fasant 10 feb. 2008Kyra met een gevangen haas.
Terug naar de inhoud