Hond en eten - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Hond en eten

Opvoeding
Hond & Eten
Voeding voor een Parson Russell:
Een parsonpup heeft ongeveer 40 gram per kg. lichaamsgewicht per dag nodig, verdeeld over 4 maaltijden. Vanaf 3 maanden 30-35 gram per kg.,vanaf 4 maanden 25-30 gram per kg. en van 6-12 maanden 15-20 gram per kg verdeeld over 3 maaltijden. Dit zijn globale getallen en kunnen dus sterk wisselen per pup. Als de hond een jaar oud is krijgt hij ongeveer 15 gram per kg. verdeeld over 2 maaltijden. Met ongeveer 5 maanden schakelt u over op volwassen hondenbrokken. Als u omschakelt moet u altijd eerst even mengen met het nieuwe voer om maagproblemen te voorkomen.
Tip: wissel niet te snel van voer, wanneer de pup een tijdje zijn/haar eten laat staan. Ook al ga je over op iets wat de pup op dat moment misschien wel lekker vindt, blijkt ongetwijfeld al snel na een paar dagen, dat het ook dit voer een tijdje laat staan. Is de pup een maand of 6 (Kan ook veel eerder) en blijft het een paar dagen diarree houden, schakel dan langzaam over op “adult”-voer. Hierin zitten minder eiwitten, die vaak verantwoordelijk zijn voor diarree bij pups. Zie ook “Hoeveel eet uw volwassen hond?”


Eten van brokjes:
Harde brokjes zijn het beste tegen tandplak. Iedere pup kent een fase dat het de brokjes laat staan. Dat kan tot wel een paar dagen (tot wel 3 dagen) duren. Zolang de pup/hond niet ziek oogt en gewoon af en toe drinkt, is er meestal niets aan de hand. Laat u niet verleiden om andere brokjes te kopen of het eten lekkerder te maken met allerlei toevoegingen, want vroeg of laat, laat de pup ook dit staan en zit u weer met een probleem. Het telkens aanlengen met iets lekkers door de brokken is vaak ook niet gezond en extra duur. Dit kunt u beter bij wijze van uitzondering doen (op zondag na een wandeling van 2 uur in het bos) of bij ziekten waarbij de hond een eetstoornis heeft.


baknijd
Tip wanneer uw dierenarts zegt dat uw hond een allergie heeft.
Voordatt u aanneemt dat uw pup of hond een voedselallergie heeft, lees dan eerst ons artikel over voeding en allergiën.
Geef uw honden hondenvoer. Een kluifje krijgt uw hond alleen maar wanneer hij er iets voor heeft moeten doen. Het rechts-staande resultaat ontstaat alleen maar door "menseneten".
obese
Terug naar de inhoud