Fotopagina - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Fotopagina

Onze  Foto's
Parson Russells zijn fotogeniek. Het ras wordt veelvuldig gebruik voor televisieprogramma's, reclame's of productafbeeldingen (Van hondenvoerverpakkingen tot speelgoed of van volkswagenreclames tot aan een reclamefilmpje van Hornbach.)
Omdat ze niet snel stil blijven zitten en altijd nieuwsgierig zijn naar wat er om hen heen gebeurt, is het vaak ondoenlijk om er een paar goede foto's van te schieten.
Toch blijft het voor velen een uitdaging om foto's te maken van wat deze honden allemaal doen en kunnen en zijn er gelukkig een groot aantal foto's en afbeeldingen vindbaar op internet. We hebben geprobeerd een aantal interessante afbeeldingen te selecteren en er enige mate van orde in te brengen door ze in een aantal logische categoriën te verdelen. Natuurlijk hebben onze eigen Ravenheights fotos van onze Parson Russells en vooral ook onze puppies uit de verschillende nestjes, een groot aandeel hierin.
zwart
Puppyalbums
Parson pups;
pas geboren of voor het eerst in het park

Wij hebben van een groot aantal nestje uitgebreide fotoreportage gemaakt, van een paar dagen oude pups tot ergens in de laatste week, waarin ze nog bij ons verblijven.
Een fotosessie met 5 pups duurt gemiddeld een dag. We maken foto's met tussenposes, omdat de pups niet zo lang belast kunnen worden en meestal al snel in slaap vallen. Het is het een heel karwei om goede foto's te maken, omdat ze bijna nooit stil zitten, wanneer ze wakker zijn. Op zo'n fotosessiedag schieten we al snel 1000 foto's, waarvan er achteraf slechts een kleine 10% geschikt blijkt. Het komt voor dat we helemaal geen geschikte fotos hebben gemaakt en moet de sessie de dag erna weer over.
Wandelingen
en Terugkomdagen
Af en toe organiseren we een terugkomdag of een groepswandeling. Hiermee kunnen eigenaren van een hond van ons, andere parsons ontmoeten die wij hebben voortgebracht.
Verschillende fotoreportages
Diverse albums
Door de afgelopen jaren hebben we natuurlijk heel wat plaatjes geschoten van onze honden. Gedurende onze vakantie,  tijdens onze tochten langs de Lek of in de bossen.
Zelfs de beveiliging van de Amstardam (Johan Cruijff) Arena liet ons met onze honden op de tribune zitten:

  • Foto's langs de Lek in NIeuwegein
  • Strandwandelingen, zoals bij Zandvoort
  • Voetbal kijken in de Johan Cruijff Arena
Parson Jack Russells
Reclame en TV
Dieren zijn erg populair in de reclamewereld en zeker op de televisie.
Honden zijn verreweg het pupulairste, omdat ze trucjes kunnen laten zien. Een Parson of een Jack is de meest populaire hond op dit gebied, waardoor je deze rassen dus dagelijks wel een aantal keren in reclames in TV-uitzendingen kunt zien.
Nostalgische prentjes
Oude plaatjes
Net zoals andere hondenrassen werden Parson Russell Terriers vroeger (en nogsteeds) gebruikt om leuke fotos van te maken. In de Middeleeuwen werden honden al afgebeeld in boekwerken van monniken en werden de honden in latere eeuwen geregeld meegeschilderd met hun bazen door vroegere meesterschilders. Vanaf het begin van de fotografie werden honden ook meegenomen in fotocomposities. Belangrijke en minder belangrijke mensen lieten zich, zeker wanneer ze aan de jacht deden, met hun honden portretteren op schilderijen of op de foto.
Beroemdheden met
een Parson Russell
Het is altijd leuk om te zien dat de voorkeur die anderen hebben voor een bepaald ras, dezelfde is als dat jijzelf hebt. Wanneer je een parson op de televisie ziet, dan is er herkenning van bepaalde karaktertjes. Er zijn inmiddels een groot aantal films waarin de parson meespeelt en zelfs een hoofdrol heeft, zoals in de duitse serie "Da kommt Kalle" of in de Hollywoodfilm "Once upon a time in Venice".
Daarnaast zijn er (of waren) er veel beroemdheden die een parson bezitten zonder dat dit zichtbaar is (of was).
Creatief met
Parson Russell
Kunst, zoals het levensechte schilderij hiernaast. Je ziet nauwelijks dat het geschilderd. Het is een kunstwerk uit 2006. De Parson Jack Russell heeft veel mensen geïnspireerd om iets te fabriseren, om hun liefde voor dit ras te tonen.
Beroemde
Parson Russells
  1. Een hond, genaamd Laika, werd op 3 november 1957 de ruimte in gelanceerd met een Sputnik 2. Haar echte naam was Kudryavka...
  2. "His masters Voice" (De stem van zijn meester) - De oorsprong van de beroemde Jack Russell-terriër, Nipper...
Dracht
Parson Russell
Gemiddels 58 dagen. Gemiddeld 4 pups.
Video's en leerzaam schema
Parson Russell
als jachthond
Een parson is een echte jachthond. Ze zijn zelfstandige jagers, dus vangen  ze ook echt hun prooi.
Vandaar dat ze ook zo dol zijn op een balletje, want ze zien hierin hun jachtobject.
Parson
als werkhond
Professionele rattenvangers gebruiken de Parson Jack Russel graag als rattevanger.
Er is geen geschikter ras waar het gaat om zelfstandig een dier vangen, maar ook als waakhond en afschrikking tegen roofdieren die het gemunt hebben op een kippenren behoort tot hun takenpakket.
Dit ras wordt zelfs ingezet als slangenbestrijder in vliegtuigen en staat zelfs zijn mannetje als politiehond.

Terug naar de inhoud