Parson Jack Russell Terriers en Agressie - PARSON RUSSELL TERRIERS

Parson Utrecht
Parsonutrecht.nl
Ga naar de inhoud

Parson Jack Russell Terriers en Agressie

Parson Russell en Agressie
beneden
De meeste gedragsproblemen, zoals agressie zijn te wijten aan gebrek aan kameraadschap, discipline, activiteit en beweging.
...Happen en bijten in
handen en kleding...

Parson (Jack) Russell Terrier | Eerst en vooral jachthonden

Veel ervaren en onervaren hondenbezitters worden overweldigd door de eisen van een Parson (Jack) Russell Terrier, wat ertoe leidt dat de honden in de steek worden gelaten nog voordat ze volwassen zijn. Parson (Jack) Russells zijn in de eerste plaats jachthonden. De eigenschappen en vaardigheden die hen tot uitstekende jachthonden maken (d.w.z. graven, blaffen, agressieve aard, vermogen om geur te volgen) worden vaak geïnterpreteerd als slechte gewoonten waardoor mensen ze 'opgeven'.
Parson (Jack) Russell Terriers hebben een langdurige inzet nodig voor gehoorzaamheid, activiteit, lichaamsbeweging en entertainment ... hun unieke karakter, intelligentie en hoge energieniveau kunnen je frustreren, je ongetwijfeld vermaken en je veel vreugde brengen (als ze gelukkig zijn) !) of groot verdriet (als ze dat niet zijn!).

Agressie van hetzelfde geslacht

Agressie van hetzelfde geslacht en agressie tegen andere hondenrassen is goed gedocumenteerd met deze terriër. Het wordt sterk aanbevolen dat nooit meer dan twee Parson (Jack) Russells (alleen van het andere geslacht) ooit zonder toezicht bij elkaar mogen blijven. Parson (Jack) Russells kunnen erg bezitterig worden van hun eigenaar of een favoriet lid van de familie of van wat zij beschouwen als hun persoonlijke eigendom. Vanaf zeer jonge leeftijd dient dit agressief beschermend gedrag te worden worden gecontroleerd.

  • De meeste gedragsproblemen zijn te wijten aan een gebrek aan kameraadschap, discipline, activiteit en beweging.
  • Een Parson (Jack) Russell Terrier die bijt kan een groot probleem zijn. Je moet dit gedrag stoppen voordat het gevaarlijk wordt.
  • Sta uw Parson Russell niet toe om agressie te winnen. De uitkomst zou hem zeker de verkeerde boodschap kunnen sturen.
  • Oefening, oefening, oefening! Een vermoeide hond wil zelden ruzie maken.
  • Leg je handen nooit tussen twee vechtende terriërs.
  • Parson Russells vereisen een stevige, consistente discipline. Ze zijn buitengewoon intelligent, blijven hun hele leven hun grenzen testen.
  • Een Parson Russells kan zeer destructief zijn als ze zonder toezicht en werkloos worden achtergelaten! De meeste gedragsproblemen zijn te wijten aan een gebrek aan kameraadschap, discipline, activiteit en beweging. Als je alleen perfecte, goed opgevoede PRT's hebt gezien, hebben ze het geluk gehad dat zij goed werden getraind en goed waren gesocialiseerd.
  • Neem voor ernstige hondenagressie en/of hondengedrag, waardoor u bang bent dat u of iemand anders in gevaar is, contact op met een gekwalificeerde dierengedragsdeskundige.

Happen en bijten

Happen en bijten is hoe een puppy zijn wereld verkent en zijn grenzen leert kennen. Wanneer je een puppy toestaat om te happen of bijten,zoals in je kleding of riem, zonder een passende correctie of gevolgen, leer je deze jonge hond eigenlijk dat het acceptabel gedrag is. Op lange termijn geen goed idee!

Time outs zijn fantastisch, ze leren een pup echt dat wanneer ze niet lief spelen er helemaal niet wordt gespeeld!
...Agressie
naar ander geslacht
of zelfde geslacht
bezitterigheid en dominantie...
Time out bij pups
Time-outs zijn geweldig, ze leren de puppy echt dat als ze niet goed kunnen spelen, ze helemaal niet kunnen spelen! Als ik puppy's heb die bijten, heb ik twee soorten correcties gevonden die goed voor mij werken. Ik raad niet aan om een ​​puppy te slaan of de mond van een puppy gesloten te houden tegen het bijten. In plaats daarvan kun je je hand over hun snuit te leggen en gewoon haar lippen in de tanden te duwen, als ze druk naar beneden uitoefenen, bijten ze uiteindelijk alleen zichzelf. Een andere optie is luidpiepend weglopen en de pup volledig negeren. Na een 15-tal seconden roep je de pup weer naar je toe en speelt overnieuw. Een derde optie, wanneer een pup je in je handen bijt, kun je direct, dus geen seconde tussenpose, een vinger achter in de keel duwen. Het bijten wordt dan geassocieerd met een vervelende ervaring waardoor het snel stopt. Telkens wanneer de pup dit weer doet, duwt u een vinger in de keel.


Dit doet twee dingen: het geeft ze een correctie en simuleert (bij de eerste optie) dat andere hond die zijn bek over zijn snuit legt. Dit bootst een veel voorkomend teken van dominantie bij honden na, waardoor je je dominantie over hen kunt benadrukken! Ik zal ook een beetje knijpen op de lip gebruiken als correctie. Bij beide correcties geef ik een mondelinge correctie "Geen hap" en als ze stoppen, prijs ik ze. Met doorzettingsvermogen en geduld zul je uiteindelijk alleen een verbale correctie kunnen geven en ze laten stoppen. Bij puppy's is het vaak een goed idee om ze snel af te leiden met een geschikt kauwspeeltje, zodat ze niet meteen teruggaan naar de "vingeraanval" -modus!

Als de correcties niet lijken te werken, geef dan een langere time-out, want ze zijnsoms te opgewonden of te moe en hebben een dutje nodig! Het lijkt misschien eindeloos, maar ga door met de correcties die je nodig hebt om deze strijd te winnen! Wees volhardend en ze zullen snel merken dat happen en bijten toch niet zo'n leuk spel is!
Meer over opvoeding, rangorde en agressie pijltjeTerug naar de inhoud