U bevindt zich hier:  Nesten  »  C-Worp 11-03-2011

RSS_C_Nest

Namen C-nest.

De namen van de pups uit ons C-nest zijn bekend.

Carina Daisy, Cody, Cayra, Chakyra, Chelsy en Chinouk.


Kyra werpt op 11 maart 2010 haar derde nestje. De bevalling begint wat moeizaam en een uurtje of twee zijn er 2 voorpootjes voelbaar bij haar, maar er vordert niets. Kyra is wat onrustig en zoekt een lekkere draai om te liggen, maar kan dit niet vinden.

Totdat om 23.10 uur, de eerste pup wordt geboren en ze haar plek op de bank niet meer afstaat. tot 4 uur die nacht volgen hierna nog 5 andere pups. Zie C-nestpagina.


SSST!,...Nog 2 dagen!..

SSST,...Nog een paar dagen!!!... te gaan en als onze voorspelling, van inmiddels al weer dik 2 maanden geleden uitkomt, nog slechts 2 dagen tegaan voor Kyra.
Kyra is nauwelijks nog te porren om mee te gaan met wandelen. Ze moet echter toch mee, omdat dit simpelweg nodig is voor haar gezondheid. (liggen op de bank obstipeert alleen maar). Kortom 's morgens even een kort rondje en dan ergens anders op de dag even naar het park. Meestal blijft ze dan in het park naast me zitten en rilt dan een beetje van de kou. De andere honden doen hun ding dan en Kyra is absoluut niet meer van plan om van haar zitplaats af te komen, laat staan achter een bal aan te rennen. Eten doet ze (nogsteeds) volop. We denken zo ongeveer een kilo per dag in qua wilt hebben. Naar onze andere honden toe is Kyra kort maar krachtig. Ze wil niet meer dat ze te dicht naar haar toe koemen. Ze jaagt ze weg of bekt ze af. Alles puur natuur en ze staat haar mannetje dus al terwijl de pups er nog niet eens zijn. Zoals misschien een aantal onder de bekijkers van onze webcam hebben gezien, staat alles gereed en neemt Kyra, of een van onze andere honden, zo nu en dan plaats achter de camera. Het mooie van hun instinct is dat, wanneer Kyra de werpkist in komt lopen, de andere maken dat ze hieruit wegkomen, zonder dat ze eigenlijk begrijpen wat er komen gaat. De uitstraling van Kyra is dusdanig dat de andere weten hoe de vork in de steel zit.

Voor de mensen onder u die zich afvragen wat de andere honden doen, wanneer er een nestje is, kunnen we vertellen dat de aanwezigheid van andere honden in één woonkamer lastig en zelfs gevaarlijk kan zijn voor de pups. Wanneer Kyra zich niet veilig voelt, door de aanwezigheid van de andere honden, kan ze met de pups gaan verhuizen en mogelijk op een ongunstige plaats neerleggen. Ook kan ze minder melk gaan produceren door eventuele stress. Ze kan de pups ook te weinig aandacht geven, omdat ze teveel gefocust kan zijn op de gevaren die zij ziet, in de aanwezigheid van de andere honden. Eén ding is duidelijk (en dat is eerder gebleken met de aanwezigheid van Rindo de eerste weken van een eerder nestje); Kyra grijpt meedogenloos andere honden die in de buurt komen van de werpkist. We moeten ze dus echt met een hek midden in de kamer afscheiden. Daarbij grijpen de andere honden hun kans (wanneer we geen hek zouden hebben), om bij het nestje te komen, wanneer Kyra even buiten plassen is, met tot gevolg, mogelijke wraak op de pups of een soort biologische jaloersheid, waarbij ze de pups, in het extreme, geval kunnen doodbijten. Om onze andere honden en vooral ook de pups aan de nieuwe situatie te laten wennen gebruiken wij de Bio sensor methodiek , waarbij we onze andere honden de pups (op onze handen) laten onderzoeken en de pups voelen en vooral ook ruiken dat er meer is dan alleen maar een moeder. Alles natuurlijk volledig gecontroleerd en dus zonder risico.


De laatste loodjes1 maart 2011.

Een nestje met puppies krijgen mag dan allemaal wel heel erg leuk zijn, maar we hebben het wel te doen met Kyra. Het op de bank springen (het blijft daar natuurlijk haar favorite plek) gaat moeilijk, omdat haar buik zo gezollen is (we hebben daarom 2 opstapjes gemaakt voor Kyra). Gelukkig is ze nog wel (weer) te porren om 2 a 3 keer naar buiten te gaan naar het park. Ze is wel erg voorzichtig en rennen zit er niet meer zo in en dat is maar goed ook. We houden haar trouwens geregeld aan de lijn, om te voorkomen dat ze lukraak gaat meerennen met onze andere honden. Inmiddels eet ze twee keer zoveel als voor haar zwangerschep, met ongeveer 150 gram rauw vlees, varierend van lamshart, runderhart, kippeniertjes, kippelevertjes, pens en gemalen ingewanden. Zoals al eerder genoemd, is Kyra een lekkere eter, in tegenstelling tot onze andere twee pietjes precies. Het komt Kyra er nu op aan, dat ze op gewicht blijft, wat misschien wel raar klinkt, maar wanneer ze te weinig eiwitten en andere voedingsstoffen aangeleverd krijgt, zie ja dat haar nekspek en kont in omvang afnemen wat natuurlijk een slechte zaak zou zijn. Wanneer dat het geval zou zijn, is een inhaalslag vaak te laat, wat de pups weer in gevaar kan brengen. Omdat je nooit procies weet wat er in hondenbrokjes zit en wij zeker willen zijn dat er geen tekorten op de minerale huishouding bij Kyra ontstaat, geven wij nu dagelijks een ampul Frubiase Calcium Drinkampullen (350/500mg) en na de geboorte de "forte-versie hiervan"(beiden alleen op recept verkrijgtbaar).

De toevoer van de betreffende mineralen tijdens de dracht, naar de pups toe, zijn heel kwetsbaar en moet vooral continu zijn. Daarnaast geven wij om de dag Gistocal door haar eten (voor de botjes). Overgeven en diarhee zijn daarom tijdens de dracht een groot gevaar, maar daar heeft Kyra gelukkig nog weinig last van gehad. Wel moet ze bijna ieder 1 a 2 uur plassen en poepen en slaap ik om die reden al enige tijd met haar en mijn oudste zoon beneden op de bank. De komende week zal de buik gaan uitdijen en uithangen waarna de hormonen gaan komen voor het uitdrijvingsproces. Nu voelt ze (en schrikt Kyra) nogsteeds van de vele bewegingen in haar buik en slaapt hier ook slecht van. Ze krijgt iedere nacht af en toe een rugmassage, wat haar gelukkig een beetje afleid van hara buikrollen en een extra prak eten om weer even te slapen. Over een aantal dagen (na het komend) weekend, zullen de de bewegingen worden vergezeld met proefweeën (oefenweeën) en zal ze nog onrustiger gaan worden dan dat ze nu al is (en wij ook). Het lekker eten zal langzaam veranderen in weer gewoon gaan eten en dan eindigen in stoppen met eten. De bevalling zal dan binnen 48 uur beginnen. (bij kyra was dat eerder binnen 24 uur). We zullen zien.

Bewegingen in buik 24 februari 2011.

Sinds enkele dagen zijn er duidelijke bewegingen voelbaar en zichtbaar in en aan de buik van Kyra. De pups beginnen zich dus voelbaar te bewegen. Kyra wordt hier weer wat onrustig van.

Ze begrijpt namelijk niet wat er aan de hand is en schrik zo nu en dan op van de plotselinge bewegingen in haar buik. Ze zit soms wat voor zich uit te staren en kijkt ons dan aan van "wat moet ik nu doen?"


Kyra bijna 7 weken drachtig.

Kyra is wat moeilijker te stimuleren om mee naar buiten te gaan. Ze is wat onzeker aan het worden bij het verlaten van de woning. Het lijkt er al op alsof ze iets voelt aankomen, maar niet meer precies weet, waarop ze moet rekenen. Afgelopen nacht moest ze 5 keer poepen en plassen en het gaat

er op lijken dat de buikinhoud zich wat gaat roeren. Er is nog niet iets van beweging te voelen en te zien aan de buik. Maar dat het allemaal groeit is duidelijk. Ze eet alles en kauwt nauwelijks nog. Ze denkt waarschijnlijk, dat het belangrijker is dat het erin zit, dan hoe het erin zit.


Kyra 4 weken drachtig.

Kyra is 4 weken drachtig en is daarmee dus al weer over de helft. Het is telkens weer een wonder om te beseffen dat na zo'n korte periode, er over een dag of 33, puppies om haar heen liggen. Hoe kan het zo snel groeien zou je zeggen. Het is nu ook te zien dat Kyra zwanger is. Niet alleen de tepeltjes zijn wat dikker, maar ook de borstje nemen wat in omvang toe. Daarnaast heeft ze vanaf afgelopen vrijdag wat bloedverlies dat lijkt alsof de loopsheid weer terug gekomen is. Meestal is dit een teken dat de baarmoeder en de baarmoedermond met de schedewand "in beweging" zijn. Allemaal niet verontrustend dus. Kyra is wat stilletjes en heeft wat last van haar stoelgang. Ze heeft inmiddels ook weer een keer haar behoefte gedaan naast onze salontafel, wat 's morgens heel gunstig uitkomt wanneer je naar je werk moet en in het donker met je pantoffel hierin trapt.

Kyra kijkt ons dan onschuldig tegemoet met de ogen, zoals op de onderstaande foto. Ja wat moet je daar dan nog van zeggen? Eten doet ze voortreffelijk, maar dat deed ze altijd al, want ze is een alleseter en eet het eten altijd al weg voor de neus van onze andere honden. De komende week zal wel in het teken staan van haar hormonale ontregeling, met waarschijnlijk wat misselijkheid en braakneigingen. Daarna zal de behoefte om meer te eten toenemen en zal ze overgaan op extra, extra en extra. Rauw vlees, tonijn(misschien), extra vitaminen en mineralen in wat kleinere maaltijden, verdeeld over de dag. De andere honden zullen jaloers zijn, want die krijgen dit helaas niet of maar een klein beetje.


Kyra is drachtig.

Ze heeft een wat dikkere vacht gekregen en er schijnt meer bruin doorheen in de diepte. Daarbij heeft ze duidelijkere roze tepeltjes gekregen en is bijzonder terughouden bij het ontmoeten van andere honden in het park. Daarnaast is ze erg aanhankelijk, heeft een aantal keren witte afscheiding gehad (een teken van innesteling van de eicellen).

Er is nog geen dikker worden van Kyra te zien, want dat ontstaat vanaf nu geleidelijk.
We kunnen de werpkist en alle attributen voor het komende nestje uit de mottenballen halen en de woonkamer gaan aanpassen.

Drachtkalender Kyra

Datum: Vrij 21 Jan 11
Reu: Gucci vom Mutschenhof
Teef: Nora van 't Runsel (Kyra)
Fokker: Ravenheights
Ma 10 Jan
 • Eerste dag van de dekking.
 • De tweede dekking dient plaats te vinden binnen 48 uur na de eerste dekking. Elke volgende dekking vergroot de kans op bevruchting.
 • De spermatoza verplaatsen zich in de cervix.
Dins 11 Jan
 • Het sperma gaat op zoek naar rijpe eitjes.
Dins 11 Jan-
Woens 12 Jan
 • De spermatoza bereiken de rijpe eitjes in de eileiders.
Woens 12 Jan -
Don 13 Jan
 • De bevruchting vindt plaats in de eileiders die leiden van de eierstokken naar de baarmoeder.
Don 13 Jan 11-
Zat 15 Jan
 • De bevruchte eitjes verplaatsen zich via de eileiders naar de baarmoeder hoornen.
 • De embryo's worden gelijkmatig verdeeld.
 • Gedurende de tijd dat de eitjes zich verplaatsen, veranderen zij in blaasjes.
Vrij 21 Jan -
Zon 23 Jan
 • Deze blaasjes hechten zich vast aan de baarmoederwand.
Vrij 21 Jan  -
Vrij 4 Feb
 • De blaasjes ontwikkelen zich tot embryo's.
 • Gedurende de volgende twee weken worden belangrijke organen gevormd.
Ma 24 Jan -
Ma 31 Jan
 • De tepels van de teef worden roze en groter.
 • Het haar rond de tepels wordt dunner.
Zon 30 Jan 11-
Zon 6 Feb
 • De teef kan last hebben van ochtendziekte als gevolg van hormonale veranderingen en het uitrekken van de baarmoeder. Ze kan wat apathisch zijn en weinig trek in eten hebben.
 • Soms helpt het de moederhond meerdere kleine maaltijden per dag te geven.
 • Uw dierenarts kan een middel voorschrijven om de baarmoeder wat te ontspannen. (in Nederland niet gebruikelijk)
Vrij 4 Feb -
Dins 8 Feb
 • Iemand met ervaring (fokker of dierenarts) kan na ongeveer drie weken voelen of de teef drachtig is.
 • Dit is de beste tijd omdat de embryo's de grootte hebben van een walnoot en makkelijk te tellen zijn.
Ma 7 Feb
 • Dit is de tijd om de hoeveelheid eten van de teef te verhogen.
 • Geef niet te veel, omdat overgewicht van de teef tot complicaties kan leiden tijdens de bevalling
 • De feuten zijn nu volledig ontwikkelde hondjes.
Zon 13 Feb
 • De buik van de teef begint dikker te worden.
Woens 23 Feb
 • Het is nu makkelijk de pups te voelen. Het is niet makkelijk het aantal te bepalen.
Zat 26 Feb -
Zon 6 Mrt
 • De teef begint zichzelf meer te verzorgen.
 • Haar borsten worden steeds groter.
 • De teef kan rusteloos zijn en een plaats proberen te zoeken om haar pups te werpen.
Ma 28 Feb
 • Soms heeft een teef helemaal geen trek meer in eten, omdat ze vol puppies zit.
 • Het is beter om meerdere kleine maaltijden over de dag te verdelen.
 • Het is nu makkelijk om de pups te voelen en zien bewegen.
Ma 28 Feb  -
Dins 15 Mrt
 • De tepels en vulva moeten voorzichtig worden schoongemaakt met warm water. Het is aan te raden het haar rond de tepels te trimmen om de pups makkelijker te laten drinken.
Don 10 Mrt -
Zon 13 Mrt
 • Soms komt er al melk uit de tepels.
Vrij 11 Mrt
 • Het is verstandig de temperatuur van de teef een paar keer per dag op te nemen.
Ma 14 Mrt
 • Ongeveer 12 tot 24 uur voor de geboorte daalt de temperatuur van de teef met anderhalve graad.
 • Er kan helder vocht uit de vulva komen.
Dins 15 Mrt
 • De verwachte geboortedatum kan van teef tot teef verschillen. Meestal vindt de geboorte plaats tussen de negenenvijftigste en vijfenzestigste dag na de dekking. Pups die voor de achtenvijftigste dag worden geboren zijn meestal niet levensvatbaar.

Betreft: Mail Nr. 2 - 14-01- 2010

Betreft: Mail Nr. 2 - 14-01- 2010

Vandaag ben ik voor de derde keer met Kyra naar Duitsland gereden en heb van het prachtige uitzicht mogen genieten van de hier en daar overstromende dijkjes aan de Waal bij Nijmegen. (Hopelijk blijft het water daar) Voor alle duidelijkheid, vandaag was de derde en laatste dag van de drie dekkingen van deze week van Kyra. Om met de deur in huis te vallen, deed Gucci zijn Italiaanse naam eer aan. Knipogen en erop dus. Kyra was direct om, terwijl dat bij voorgaande dekreutjes minder het geval was en zelfs leidde tot geruzie en bekvechten. Gucci bleek ook heel charmant en makkelijk oppakbaar, knuffelbaar, maar zeker ook zelfverzekerd te zijn.
Hoe gaat het nu verder?
Kyra gaat zich zwanger gedragen (als het goed is), kortom, ze wordt voorzichtiger in het park. Ze zal niet meer spontaan om een bekende hoek lopen, maar bedachtzaam kijken. Ze zal andere honden vermijden en evt zeer onderdanig tegemoet treden. Ze zal minder zin hebben om naar buiten te gaan. En dat alles binnen de komende drie weken. Daarna gaan we zwelling zien van de buik en mogelijk dat ze vanaf de 4e a 5e week meer gaat eten.

Gebeurt dat niet, dan is ze niet drachtig. Wij moeten de papieren regelen (dekaangifte naar de club toe en naar de raad van beheer). Daarna is het wachten voelen en kijken. Op onze website zullen we zo nu en dan wat
ontwikkelingen vermelden en mogelijk binnenkort starten met een RSS mogelijkheid voor in uw browser om deze nieuwsberichten te lezen. Voor de mensen die een naam gereed hebben voor hun toekomstige "raafje", kan ik het volgende zeggen. De pups krijgen als naam een voorvoegsel "Ravenheights" dat door de Raad van beheer wordt toegewezen, omdat dat onze kennelnaam is en een achtervoegsel dat begint met een C (van ons c nestje). Wij houden deze namen nog even voor ons, maar wij moeten deze binnen ongeveer een week, na de geboorte doorgeven aan de Raad van Beheer(=RvB). Dat betekent dat wij de namen vooraf moeten geven zonder dat wij al weten welke pup naar welke eigenaar gaat. Dit is een landelijke regeling door de RvB. U kunt natuurlijk altijd uw hond een andere roepnaam geven, maar die komt niet op de stamboom. Mocht u nog vragen hebben of wilt u van onze puplijst af, bel ons gewoon even op of mail ons.

Betreft: Mail Nr. 1 - 31 dec 2010 DE

Betreft: Mail Nr. 1 - 31 dec 2010
-NL-
Zoals wij jullie kort na jullie aanmelding voor een puppy al melden, zouden we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het komende c-nestje van Kyra. Voor een aantal onder jullie is dat al weer maanden geleden, zo niet een jaar geleden. Om dan maar met de deur het nieuwe jaar binnen te vallen: Kyra is gisteren gestart met haar loopsheid. Al een hele week was Kyra ontzettend vriendelijk en onderdanig tegenover alle vermeende vijanden in het park. Ook was ze wat teruggetrokken en zocht ze zo nu en dan een plekje ver weg van de andere honden in huis (voor zover dat mogelijk was). Bij het spelen binnenshuis, met een balletje, is ze dan naar onze andere 2 teefjes nog fanatieker, alsof ze iets te bewijzen heeft. Hoe zit de verdere gang van zaken er nu uit?
Dag 11, dat is 10 januari 2011, zal de eerste ontmoeting zijn met Gucci. Het zal de eerste van drie ontmoetingen zijn, waarin HET zal moeten gaan gebeuren. Ivm de kleintjes zullen we hier verder niet op in gaan. Uitgaande van een dracht van ongeveer 60 dagen, gaan we uit van de komst van het nestje op 10 of 11 maart 2011. (Kyra heeft namelijk 2x eerder op de 58 en 59 dag geworpen.) Alles blijft natuurlijk gespeculeer, want het kan natuurlijk ook allemaal niet lukken. In ieder geval is voor ons de kurk er voor je jaarwisseling al af ;-)

Betreft: Mail Nr. 2 - 14-01- 2010
-Deutsch-


Sowie wird bereits kurz nach Ihrer anmeldung für einer Welpen bei Ihnen Meldeten, würden wir Sie auf die Höhe halten über die Entwicklungen beim anlauf des C-Nests von Kyra. Für einigen unter euch ist das schon wieder eine Weile (vielleicht ein Jahr) her. Um gleich zum Thema an zu fangen; Kyra ist Gestern, angefangen mit ihre Hitzigkeit. Uber eine woche ist sie übermäsig freundlich zu ihrer Feinden und untergeordnet im Park. Auch war sie etwas zurückgezogen und blieb weg von den andern Hunden im Hause wie weit dass möglich war). Beim Spielen mit einer Ball war sie dan wieder sehr dominant und dacht vielleicht etwas mehr beweisen zu mussen den andern hunden gegenüber. Wie geht alles jezt weiter?
Tag 11 das ist am 10. Januar 2011, wird die erster begegnung sein zwischen Kyra und Gucci, wo dann "alles" passieren muss. ich werde da wegen die jüngem Mitlesern nicht detailliert eingehen. Die trägtichkeit daurt ungefähr 60 Tage, also kommen wir dann auf 10 oder 11 märz 2011.(Kyra hat nähmlich 2 x am 58. und 59. Tag geworfen) Alles ist aber speculiert denn es kann auch alles scheitern. Auf jeden Fall ist für uns den Kork schon los vor die Jahreswechslung ;-)

«  C-Worp
»  C-Nest Geboorte Gegevens

Onze afgeleverde raafjes


Parsonutrecht.nl | Ravenheights.com | Ravenheights.nl zijn eigendom van: zie rechten
                © 2008 Utrecht - All Rights Reserved -  Parsonutrecht.nl
          Tel: 06-10305881